Galerie

galerie Out of a Box

Kunst biedt niet alleen de mogelijkheid om met een nieuwe blik naar de wereld te kijken maar wat nog belangrijker is,- naar jezelf te kijken-. Kortom kunst is een middel om je – in je eigen levensvisie te verdiepen’.

Met deze ‘verlichte’ visie heeft het Vrijzinnig Antwerps Trefpunt zich tot doel gesteld de multifunctionele ruimte in ons centrum open te stellen als een kunstgalerie, desgevallend in combinatie met andere activiteiten.

o.a. Jonge, beginnende, getalenteerde kunstenaars krijgen hier, los van het harde commerciële kunstencircuit, een kans hun werk tentoon te stellen en dit op loopafstand van twee grote musea en midden in een buurt met talrijke kunstgalerijen en jongerencafés. Dit biedt ons niet alleen de kans om jongeren aan te spreken maar ook om een jong en nieuw publiek in contact te brengen met ons vrijzinnig humanistisch gedachtegoed.

De tentoongestelde werken moeten steeds een duidelijk maatschappelijk effect hebben. We gaan ervan uit dat kunst, cultuur én samenleving elkaar nodig hebben. We verwachten van de kunstenaars die tentoonstellen in “Out of a Box’ dat ze hun werk concreet inzetten om de wereld beter, mooier, schoner en leefbaarder te maken.

Zie ook onze vaste collectie “Passie en Humanisme” van Guy Kleinblatt.