Activiteiten in “Out of a Box”

AANDACHT !!!
Gelet op de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in verband met het Covid19-virus, zien we ons verplicht om ALLE lopende en geplande activiteiten in het Vrijzinnig Antwerps Trefpunt – tot nader order – stil te leggen of te annuleren.
“Out of a Box” blijft dus voorlopig gesloten.
Met onze verontschuldigingen voor een eventueel ongemak dat deze maatregel zou veroorzaken, hopen we op uw begrip hiervoor.
Het “Box”-team

 

Alle activiteiten – vermeld in deze agenda – gaan door in het Vrijzinnig Antwerps Trefpunt “Out of a box”, De Burburestraat 11 te 2000 Antwerpen (’t Zuid’)

Voor informatie over de activiteiten in de regio Mechelen kan je terecht bij onze ‘zustervereniging’ VC De Schakel
www.vcdeschakel.be

Vrijzinnig Centrum DE SCHAKEL Mechelen
Steenweg 32 – 2800 Mechelen

 

 

Galerie “Out of a Box”
Vaste collectie

Guy Kleinblatt

 Passie en Humanisme

Met zijn fotoproject “Passie en Humanisme” (2013) gaf Guy Kleinblatt letterlijk een gezicht aan het humanisme, om op die manier mensen te inspireren en aan te sporen in actie te treden. Alle geportretteerden hebben uiteraard hun eigen verhaal te vertellen en elk afzonderlijk zijn ze de moeite waard om beter te leren kennen. Een grote levensvreugde, een sterke morele gevoeligheid en zin voor maatschappelijk engagement hebben ze evenwel allemaal gemeenschappelijk. Door intellectuele analyse, door onderwijs, door kunst of door politiek willen ze van deze planeet een mooiere plek maken voor iedereen.

De integrale fotoreeks “Passie en Humanisme” van Guy Kleinblatt is de vaste collectie van de Galerie “Out of a Box” en wordt regelmatig tentoongesteld.
(met dank aan Guy Kleinblatt)

“Passie en Humanisme”, maart/april en juli/augustus 2020

JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

MAART/APRIL 2020

De galerie ‘Out of a Box’ is gesloten; de tentoonstelling blijft voorlopig ter beschikking tot het opheffen van de noodmaatregelen.

 

Tentoonstelling “e ttaka egimu – a fertile land”

Josefien Vandermeulen

In haar schilderijen en foto’s tracht Josefien Vandermeulen de gelaagdheid van Oeganda weer te geven. De werken zijn een zoektocht en tonen perspectieven waarin men kan verdwalen. Het zijn donkere interieurs van scholen en slaapzalen of ijle landschappen die Oeganda afbeelden voorbij het louter zichtbare. Kleuren, ritmiek, verschillende lagen verf lijken permanent te trillen en dagen de kijker uit om de tijd te nemen en vragen te stellen.

Josefien Vandermeulen (1989) is burgerlijk ingenieur architect (KULeuven). Ze werkt momenteel als projectleider Bouwprojecten bij AG VESPA in Antwerpen. In 2017/2018 woonde ze in Oeganda waar ze werkte als Sustainable Infrastructure Expert voor Enabel (Belgische Ontwikkelingssamenwerking). Daar deed ze de inspiratie op voor deze werken en tentoonstelling met de titel “e ttaka egimu – a fertile land”.

www.josefienvandermeulen.com

APRIL 2020

VOLGENDE ACTIVITEITEN ONDER VOORBEHOUD (ZIE HOGER)

30 april – 20:00u

Lezing ‘Een verhaal achter een boek’: “HIER”, door Joke Van Leeuwen

Met “Hier” brengt Joke van Leeuwen een verhaal dat leest als een beklemmende fabel. Na de voor grote prijzen genomineerde en bekroonde historische romans “Feest van het begin” en “De onervarenen” bevinden we ons nu in een veel abstracter universum.
Deelname: 5 EUR (drankje achteraf incl.)
Inschrijven via vrijzinnigantwerpstrefpunt@gmail.com of KLIK HIER

MEI 2020

7 mei – 19:00u.

Vernissage van de fototentoonstelling “Tijd”, van Eddy Duquenne

Wat is er mooier dan een druppel? De zwaartekracht, de luchtdruk en de materie een korte tijd in perfecte harmonie om het vuur te doven. Voor Eddy Duquenne is de vorm van een vallende druppel is één van de spannendste en mooiste “beelden” die hij kent. Niet na te maken; hij probeerde het in verschillende materialen. Het bleven steeds niet perfecte kopieën. Daarom kiest hij momenteel voor fotografie. Met zijn foto’s is hij voortdurend op zoek waar en hoe deze vier elementen, zonder tussenkomst van de mens, steeds tijdelijk, vorm geven en schoonheid creëren. TIJD is hier de dominante factor. Sommige beelden ontstaan in een fractie van seconden en bestaan maar enkele ogenblikken, andere worden doorheen de eeuwen gevormd en veranderen zeer traag. Hij legt zijn verwondering vast in deze momentopnames. Door ze te printen op verschillende formaten worden ze abstracter en kan hij tonen hoe hij naar de werkelijkheid kijk.

De tentoonstelling loopt tot 29 mei

JUNI 2020

19 juni 

 

 

NIET VERGETEN !!!

19 juni – 19:30u

Viering Wereld Humanisme Dag en uitreiking Dwaallicht Prijs

21 juni is de dag waarop het licht over de duisternis zegeviert, wat door humanisten vertaald wordt als de overwinning van de rede en de wetenschappelijk gefundeerde kennis op de dogma’s van het geloof en de irrationele veronderstellingen van bijgeloof en mythe.
Deze viering wordt dit jaar ook gekoppeld aan de uitreiking van de tweejaarlijkse Dwaallicht Prijs van het Vrije Denken, uitgereikt door het Vrijzinnig Platform Hoger Onderwijs Antwerpen. De laureaat 2020 wordt medio van de maand mei bekend gemaakt.

Programma:
Verwelkoming
de Internationale Dag van het Vrijzinnig Humanisme voor het voetlicht
Laudatio voor laureaat Dwaallicht Prijs
Uitreiking Dwaallicht Prijs
Glas van de Vriendschap
(met muzikale intermezzi)

Meer informatie en inschrijven: https://dwaallichtprijs.com/

JULI 2020

AUGUSTUS 2020

SEPTEMBER 2020

OKTOBER 2020

NOVEMBER 2020

DECEMBER 2020

 

JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

JANUARI 2021
 

FEBRUARI 2021

MAART 2021

APRIL 2021

MEI 2021

JUNI 2021

JULI 2021

AUGUSTUS 2021

SEPTEMBER 2021

OKTOBER 2021

NOVEMBER 2021

DECEMBER 2021