Activiteiten in “Out of a Box”

 F

De ‘heilige’ Corona heeft ons allen gedurende vele maanden geteisterd en het einde van deze geselperiode is zeker nog niet in het zicht.
In elk geval blijven we de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad nauwgezet opvolgen en zijn onze activiteiten geschorst tot 13 december a.s. Als dit zeker ongemak zou veroorzaken, alvast onze verontschuldigingen daarvoor.  We hopen op jullie aller begrip hiervoor.
Het “Box”-team

 

Alle activiteiten – vermeld in deze agenda – gaan door in het Vrijzinnig Antwerps Trefpunt “Out of a box”, De Burburestraat 11 te 2000 Antwerpen (’t Zuid’)

Voor informatie over de activiteiten in de regio Mechelen kan je terecht bij onze ‘zustervereniging’ VC De Schakel
www.vcdeschakel.be

Vrijzinnig Centrum DE SCHAKEL Mechelen
Steenweg 32 – 2800 Mechelen

 

 

Galerie “Out of a Box”
Vaste collectie

Guy Kleinblatt

 Passie en Humanisme

Met zijn fotoproject “Passie en Humanisme” (2013) gaf Guy Kleinblatt letterlijk een gezicht aan het humanisme, om op die manier mensen te inspireren en aan te sporen in actie te treden. Alle geportretteerden hebben uiteraard hun eigen verhaal te vertellen en elk afzonderlijk zijn ze de moeite waard om beter te leren kennen. Een grote levensvreugde, een sterke morele gevoeligheid en zin voor maatschappelijk engagement hebben ze evenwel allemaal gemeenschappelijk. Door intellectuele analyse, door onderwijs, door kunst of door politiek willen ze van deze planeet een mooiere plek maken voor iedereen.

De integrale fotoreeks “Passie en Humanisme” van Guy Kleinblatt is de vaste collectie van de Galerie “Out of a Box” en wordt regelmatig tentoongesteld.
(met dank aan Guy Kleinblatt)

“Passie en Humanisme”, juli/augustus/september 2020

JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

GESLOTEN WEGENS CORONA-MAATREGELEN, TOT ???

Tentoonstelling “A third way of interpretation”

Kasper-Jan Conrad

Over Kasper-Jan Conrad

Na het volgen van de richting “publiciteit en etalage” tijdens de middelbare studies, ging Kasper-Jan deeltijds voor een opleiding kok en kookte hij 3 jaar in verschillende restaurants. Daarnaast werkte hij her en der, van de haven tot in werkplaatsen.
Een ommekeer: Kasper-Jan volgde acht jaar tekenkunst en behaalde zijn master diploma. En vandaag volgt hij nog deeltijds kunstonderwijs in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) Antwerpen – 6de specialisatiejaar – schilderkunst .
Op vrijwillige basis werkte Kasper-Jan 9 jaar samen met de Mekanik Strip: ongetwijfeld een grote bron van ervaring…

De tentoonstelling is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 14:00u tot 17:00u.
(mondmasker verplicht)

 

NOVEMBER 2020

DECEMBER 2020

 

JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

JANUARI 2021
 

FEBRUARI 2021

MAART 2021

APRIL 2021

MEI 2021

6 mei – 19:00u.
(onder voorbehoud)

Vernissage van de fototentoonstelling “Tijd”, van Eddy Duquenne

Wat is er mooier dan een druppel? De zwaartekracht, de luchtdruk en de materie een korte tijd in perfecte harmonie om het vuur te doven. Voor Eddy Duquenne is de vorm van een vallende druppel is één van de spannendste en mooiste “beelden” die hij kent. Niet na te maken; hij probeerde het in verschillende materialen. Het bleven steeds niet perfecte kopieën. Daarom kiest hij momenteel voor fotografie. Met zijn foto’s is hij voortdurend op zoek waar en hoe deze vier elementen, zonder tussenkomst van de mens, steeds tijdelijk, vorm geven en schoonheid creëren. TIJD is hier de dominante factor. Sommige beelden ontstaan in een fractie van seconden en bestaan maar enkele ogenblikken, andere worden doorheen de eeuwen gevormd en veranderen zeer traag. Hij legt zijn verwondering vast in deze momentopnames. Door ze te printen op verschillende formaten worden ze abstracter en kan hij tonen hoe hij naar de werkelijkheid kijk.

De tentoonstelling loopt tot 11 juni

JUNI 2021

JULI 2021

AUGUSTUS 2021

SEPTEMBER 2021

OKTOBER 2021

NOVEMBER 2021

DECEMBER 2021

 

JANFEBMAAAPRMEIJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

JANUARI 2022
 

FEBRUARI 2022

MAART 2022

APRIL 2022

MEI 2022

JUNI 2022

JULI 2022

AUGUSTUS 2022

SEPTEMBER 2022

OKTOBER 2022

NOVEMBER 2022

DECEMBER 2022